Componentele instalației de evacuare a fumului și căldurii și componente de ventilare pentru cupole luminatoare

 

Cupolele luminatoare nu sunt folosite doar pentru iluminare, ci îndeplinesc funcții importante cum ar fi: ventilație și evacuarea naturală a fumului. Prin elementele de comandă suplimentare puteți utiliza fără probleme aproape orice cupolă luminatoare VELUX Commercial în scopul acesta. Componentele instalației de evacuare a fumului și căldurii și componentele de ventilare VELUX Commercial sunt disponibile atât ca aparate de evacuare a fumului și căldurii, cât și ca aparate de ventilare sau o combinație din cele două. Acestea sunt adecvate pentru utilizarea pe diferite socluri și cupole și pot fi acționate electric sau pneumatic, la alegere.


Cu ajutorul componentelor VELUX Commercial de evacuare a fumului și căldurii și de ventilație pentru cupole luminatoare, acestea pot fi echipate și ca aparate de evacuare naturală a fumului și căldurii, astfel încât să poată fi realizată o evacuare eficientă a fumului și a căldurii pentru cele mai diferite condiții de utilizare conform DIN EN 12101-2. În caz de incendiu, cupola luminatoare este deschisă automat și oferă o foarte bună suprafață aerodinamică de evacuare a fumului.


Toate aparatele de evacuare naturală a fumului și căldurii, cu dispozitive suplimentare corespunzătoare, pot fi folosite opțional și pentru ventilația zilnică. În funcție de necesitate, acționarea cupolei luminoase se face electric cu un motor sau pneumatic cu un cilindru ridicător. Pentru un confort deosebit, pot fi integrate și sisteme de comandă cu temporizator și dispozitiv de semnalizare la (vânt)/ploaie.


Vă consiliem cu plăcere la alegerea componentelor instalației de evacuare a fumului și căldurii și a componentelor de ventilare potrivite pentru cupole luminatoare în construcțiile dumneavoastră individuale.

Gama de componente pentru instalații de evacuare a fumului și căldurii și componente de ventilare pentru cupole luminatoare

Componente pneumatice pentru instalația de evacuare a fumului și căldurii


Instalația electrică de evacuare a fumului și căldurii