Ventilație și evacuare naturală a fumului

 

Sarcina principală a instalațiilor de evacuare a fumului și căldurii este de a elimina fumul, căldura și gazele toxice din clădire cât mai repede posibil în cazul unui incendiu și crearea unui strat fără fum în zona inferioară a camerei. Gazele de fum urcă și sunt evacuate în exterior prin luminatoarele și deschiderile din acoperiș, ca de exemplu o cupolă luminatoare cu instalație de evacuare a fumului și căldurii. Deschiderile pentru admisia de aer din zona podelei asigură alimentarea cu aer proaspăt. Datorită principiului flotabilității termice are loc o extracție naturală în sus a căldurii. În acest fel, rutele de evacuare și salvare rămân circulabile pentru o perioadă mai lungă, iar accidentările și daunele materiale pot fi prevenite sau limitate.


Acest principiu este urmat, de asemenea, de ventilația naturală, în care aerul folosit este evacuat în sus. Datorită alimentării optime cu aer proaspăt prin ferestrele de fațadă, creați un climat interior bun. Aceasta nu numai că va crește productivitatea, dar reduce și accidentele și erorile și previne în mod eficient riscurile pentru sănătate, de ex. prin formarea mucegaiului. Rezultatul: Un aer plăcut și sănătos în încăpere, care duce la mai multă concentrare, productivitate și stare de bine.


Fiind dotate cu componentele instalației de evacuare a fumului și căldurii și componentele de ventilare corespunzătoare, soluțiile VELUX Commercial de iluminare diurnă devin sisteme fiabile pentru ventilație și evacuarea naturală a fumului. Atât cupolele luminatoare, luminatoarele continue, cât și construcțiile de sticlă pot fi echipate cu mecanisme de deschidere electrice, pneumatice sau pirotehnice pentru protecția preventivă împotriva incendiilor și optimizarea climei.


Toate sistemele VELUX Commercial de instalație de evacuare a fumului și căldurii îndeplinesc cerințele pentru aparatele de evacuare naturală a fumului și căldurii conform DIN EN 12101-2. Acestea impresionează prin accesoriile funcționale, designul modern și o mare varietate de elemente de control și tipuri de acționare.


În calitate de instalator certificat de Asociația asiguratorilor de proprietăți pentru sisteme de evacuare a fumului și căldurii, VELUX Commercial oferă, de asemenea, în toată Germania, servicii de întreținere calificată prin personalul specializat, inclusiv un serviciu de apel de urgență 24 de ore și timpi de răspuns rapid în cazul unei defecțiuni.

 

 

 

 

Gama pentru ventilație și evacuare naturală a fumului

Cupolă luminatoare


Luminator continuu


VENTRIA


Surface Louvre


Façade Air Intake Systems